A fi sau a nu fi... un Galaxy cu carcasa de metal

La o simpla cautare pe motorul de cautare Google, termenul cautat Samsung Galaxy S4 genereaza 268 de milioane de rezultate. Acest lucru arata popularitatea in online pe care a reusit-o noul terminal de la Samsung, Insa, nu toate parerile scrise in mediul virtual, despre Samsung Galaxy S4 sunt bune; desi majoritatea review-urilor sunt pozitive, existand un numar mare de internauti - bloggeri, jurnalisti de specialitate sau chiar simpli cumparatori - care afirma ca nou Galaxy este unul dintre cele mai bune smartphone-uri de pe piata, multi s-au plans, sau au plans la unison, de carcasa sa din plastic. Ba pare prea cheap, ba e prea alunecoasa, ba parca nu respira luxul pe care ei il doreau, ba, pur s simplu, ar fi vrut altceva, carcasa a fost singurul element care a generat pareri negative. Altfel, functiile inovatoare, design-ul compact si caracteristicile sale tehnice i-au impresionat chiar si pe cei care pana mai ieri se declarau Iphone-isti cu acte in regula.

Dar iata ca cei de la Samsung nu au ramas impasibili la doleantele publicului sau tinta si se pare ca va aparea pe piata, in curand, o varianta imbunatatita a Samsung Galaxy S4, care va avea o carcasa asa cum foarte multi si-au dorit-o. Aceasta noua varianta a aparut deja in cateva poze pe internet si este o varianta mai dura, mai masculina, cu carcasa din metal, montata in colturi in suruburi. Se pare totusi ca aceasta ar fi o varianta usor modificata a telefonului Samsung Galaxy S4, pentru ca vor fi schimbate si cateva dintre caracteristicile tehnice. Insa, preluand reteta inventata si testata deseori de Apple, care prin ponturile date in piata, de cele mai multe ori neadevarate, tinea cu sufletul la gura audienta, care diseca in fel si chip produsul, pana sa fie lansat, se poate ca si cei de la Samsung sa procedeze la fel, iar aceasta stire sa nu fie una reala 100%, pentru ca lansarea unei noi variante a lui S4 nu a fost nici confirmata, nici infirmata de coreeni. Ceva va fi, cu siguranta, altfel nu ar fi aparut aceste zvonuri si nici nu ar fi fost preluate de publicatiile de profil, dar pentru a vedea exact ce va fi, mai trebuie sa avem putina rabdare.

O lecţie tragică de istorie

Anul 1609 a reprezentat un an dramatic pentru coloniştii din Statele Unite ale Americii care au rămas fără mâncare şi au fost nevoiţi pentru a supravieţui să aleagă canibalismul. Condiţia umană i-a adus la limita civilizaţiei şi a propriei conştiinţe. Aceştia mâncau morţii şi pentru a-i conserva îi îngropau din nou.

Nu ştiu ce ar fi făcut orice altă persoană în locul lor, ce ar fi ales. Instictul de supravieţuire este puternic în fiecare individ atunci când atinge pragul de jos al umanităţii. Aceasta este o bucăţică de istorie pe care până acum nu am ştiut-o. Probabil că mai sunt multe alte părţi din istorie pe care nu le ştim sau care le cunoaştem denaturat. Istoria este mereu scrisă de câştigători sau de o viziune unilaterală.

În 1610 au mai supravieţuit doar 300 de colonişti. Este foarte trist că eforturile lor au presupus degradarea umană. Este oare înjositor să mănânci câini, pielea pantofilor şi morţi pentru a supravieţui?! Sau sunt mai înjositori cei care nu le-au mai furnizat alimente şi i-au lăsat să recurgă la astfel de alegeri?! Cel mai probabil acesta nu este un caz izolat. Din păcate au fost multe alte astfel de evenimente de care nu am aflat.

Noi nu putem judeca istoria, nu suntem îndreptăţiţi pentru a face acest lucru. Noi putem doar să luăm aminte.