Tu ce cadouri faci in aceasta iarna

Avand in vedere ca iarna avem cele mai multe sarbatori, e imposibil sa nu ne gandim la cadouri. Iar cadourile vin atat pentru cei dragi cat si pentru cei care au nevoie de anumite lucruri si de ce sa nu faci o surpriza frumoasa mai ales celor care iti sunt aproape mereu?!

Cele mai cochete cadouri au fost si vor fi mereu cele care includ accesorii pentru femei cat si pentru barbati, insa nu strica (in cazul in care stim dimensiunile) sa oferim in dar si haine, indiferent de ce natura ar fi acestea. Iar daca sunt sarbatori, atunci ne putem bucura de cadouri si din partea firmelor mari, a magazinelor, care dau sub forma reducerilor si a promotiilor, cadouri pentru cei mai fideli clienti sau chiar si pentru cei noi. Foarte multe magazine ofera astfel haine ieftine, accesorii cu pret redus si foarte multe perechi de incaltari pe care poate le-ai vazut de multe ori la preturi mari si ai crezut ca nu ti le vei permite vreodata. Cadourile pe care le vei face anul acesta vor fi cu siguranta mult mai profitabile pentru tine cat si pentru cei dragi. Indiferent ca vrei sa iti bucuri parintii sau sotia ori copii, o poti face prin intermediul redcerihaine.ro, un site care te ajuta sa gasesti orice iti doresti. In cazul in care doriti haine pentru doamne, ori o esarfa trebuie sa stiti ca sunt in trend anul acesta accesoriile cat mai feminine, poate chiar cu aplicatii dantelate sau glamour, cu printuri inima, iar pentru barbati atat culorile tari cat si nonculorile par sa aiba efecte fantastice.

De asemenea, gentile reprezinta un cadou foarte frumos pentru doamne, posete de toate formele si felurile, care cu siguranta isi vor gasi un loc in inima, dar si in garderoba celor care le va primi.

„Ascunzatori” post-apocaliptice ascunde in marile orase ale lumii (II)

Calea ferata din Bloomingdale. Daca v-ati intrebat vreodata cu vor arata plimbarile dintr-un loc in altul cand vine Sfarsitul, calea ferata din Bloomingdale din Chicago v-ar putea da o idee destul de buna. Aceasta cale ferata abandonata, lunga de aproape 3 kilometri este situata deasupra orasului aglomerat, pe o platforma. Dupa ce a fost lasata de izbeliste in 2001, calea ferata s-a transformat intr-un punct de atractie frecventat in special de ciclisti si alergatori. Iarna, amatorii de senzatii tari pot face schi fond chiar in mijlocul unui oras deosebit de aglomerat, cum este Chicago. Insa minunea nu va tine la nesfarsit, intrucat exista proiecte de transformare a locului intr-un parc modern, numai bun pentru plimbari.
Turnul lui David. Centro Financiero Confinanzas din Caracas este un zgarie-nori neterminat. Constructia sa a inceput in 1990, insa dupa patru ani lucrarile s-au oprit din cauza unei crize financiare. Desi ale heliport, ii lipsesc dotarile interioare si exterioare: nu are geamuri, lift, utilitati. Din 1990, aceasta cladire parasita a fost casa a peste 3.000 de oameni, fiind considerata cea mai mare cladire dezafectata din lume. Motocicletele sunt folosite pentru a urca turistii pana la etajul 10, iar de acolo, pana la etajul 28, se merge pe scari. Se poate ajunge pana la ultimul etaj, dar e mai greu. Oamenii care locuiesc acolo au in general o reputatie proasta, de outsideri si se descurca destul de greu.
Insurgentes 300 din Mexico City. Cladirea a pornit un „razboi” cu fortele naturii si nu se poate spune ca a iesit invingatoare. Poreclita „Canada”, cladirea pare o ruina daca e sa ne luam dupa geamurile sparte si fatada coscovita, insa in interior a fost folosita de profesori de dans, criminali sau pentru imprimante de mari dimensiuni. Odata, cladirea a adapostit 420 de birouri, insa intre timp jumatate dintre ele au fost convertite in case de locuit. Cladirea are o inclinare de 10 grade din cauza cutremurului din 1985. Autoritatile au ordonat evacuarea oamenilor care stateau acolo, insa ei s-au incapatanat sa o repare vreme de mai bine de 30 de ani.

Singura prin Viena

Sunt o pasionata de calatorii, insa cu toata pasiunea mea, nu imi imaginam vreodata ca m-as putea duce intr-o tara straina de una singura. Mi se parea ca ar fi foarte trista o astfel de calatorie si nu imi imaginam cum as putea sa ma simt bine, daca nu pot impartasi emotia si bucuria descoperirii unui oras cu cineva. Insa, vorba populara De ce ti-e frica, de aia nu scapi a fost foarte adevarata in cazul meu. Voiam de mult sa vizitez Viena, asa ca am convins o prietena sa mergem impreuna. Am cautat tot felul de oferte si am optat pentru o oferta de City Break Viena, pe care am gasit-o pe www.sobisturism.ro.

Eram amandoua foarte incantate si ne facuseram temele dinainte - stiam ce urma sa vizitam si cum o sa ne petrecem timpul acolo. Ne facuseram o lista cu obiectivele turistice cele mai importante - voiam sa vedem Palatul Schonbrunn, Versaille-ul Imperiului Austriac, Catedrala Sf. Stefan (Stephansdom), care, rezistand multor razboaie, a devenit un simbol al libertatii Vienei, Palatul Belvedere, care troneaza in mijlocul unui parc de vis, Parcul Prater, in care exista acea roata imensa, de vreo 65 de metri inaltime, de unde se poate admira tot orasul, Cartierul Muzeelor din Viena, celebra piata Michaelerplatz, Casa lui Mozart sau Casa Oceanelor, cu expozitia Acquarium. Dupa cum vedeti, aveam o lista intreaga de obiective si tot o mai completam in fiecare zi. Din pacate, insa, cum socoteala de acasa nu se potriveste cu cea din targ, prietena mea a facut, in ziua plecarii, o toxi-infectie alimentara de toata frumusetea, asa ca nu a mai putut pleca. Si, cum timpul era extrem de scurt, nici nu am gasit un inlocuitor. Astfel, am avut de ales - daca sa mai plec sau nu. Ma temeam un pic de o calatorie de una singura, dar imi si doream foarte mult sa vad Viena. Am luat decizia intr-o clipa sa plec, desi, recunosc ca in avion ma tot gandeam ca am facut o greseala. Mi-am propus insa sa nu stau deloc in hotel, sa umblu pe strazi, sa mananc la toate restaurantele pe care le aveam pe lista de Lucruri de facut in Viena, sa vizitez toate obiectivele si sa incerc sa fiu deschisa si sociabila si poate asa voi cunoaste si alti turisti rataciti ca mine.

Planul meu a functionat perfect si vreau sa spun ca a fost una dintre cele mai reusite calatorii in care am fost vreodata. Nu am repetat inca experienta, dar am de gand sa o repet in viitorul cel mai apropiat, insa intr-o alta destinatie.

Victoria de la Marathon

Dupa reprimarea revoltei cetatilor grecesti din Ionia (care a avut loc intre anii 500-494) persii trimit impotriva Eladei expeditii militare de cucerire si jaf.  In anul 490 i. e. n. ,  in fruntea unei astfel de campanii sunt numiti generalul Datis si nobilul persan Artaferne cel Tanar,  cu scopul de a pedepsi cetatile care ajutasera orasele ioniene. 

Debarearea se face pe campia de la Marathon,  din Attica.  Sunt intampinati de o armata ateniana condusa de Miltiade.  Hotararea de a da lupta impotriva persilor a fost luata foarte greu de catre consiliul strategilor.  In conditiile unui vot egal (cinci pentru batalie,  cinci pentru amanarea ei),  strategul Miltiade ii convinge pe arhontele-polemarh din Aphidna zicandu-i urmatoarele: "Calimah,  e in puterea ta ori sa inrobesti Atena,  ori sa-i daruiesti libertatea,  lasand o amintire ce va dainui cat lumea. . .  Daca atenienii se pleaca in fata persilor,  nu mai incape indoiala cu privire la ce vor avea ei de indurat.  Daca insa cetatea noastra va fi biruitoare,  ea va fi in stare sa se inalte mai presus de toate cetatile elene".  (Herodot,  Istorii,  VI)
Cei 10. 000 de greci inving multimea uriasa de persi,  savarsind una din eele mai mari fapte de arme din istoria lumii.  Sub ochii uluiti ai dusmanilor,  ei ataca in fuga mare: "Ei,  persii,  au crezut ca i-a cuprins nebunia,  inchipuindu-si ca aceasta sminteala a lor ii va pierde cu siguranta (Herodot). 
Phillipide,  un hoplit,  alearga pana la Atena sa vesteacsa minunata victorie obtinuta pentru libertatea si gloria Greciei.  Ajunge epuizat,  articuleaza greu,  “Am invins” si moare.  In cinstea faptei sale in concursurile atletice se desfasoara o proba de alergare pe distanta lunga,  numita maraton,  egala cu aceea parcursa de viteazul atenian. 

"Victoria de la Marathon" consfinteste o fapta extraordinara din istorie si devine reper pentru succese stralucite,  chiar in conditii cu totul potrivnice.

Ce geanta iei cu tine in vacanta?

La mare sau la munte, in tara sau in strainatate, indiferent unde alegi sa iti petreci concediul sau cateva zile libere intr-un weekend, ai nevoie de un lucru indispensabil plecarii si anume: geanta de voiaj piele. Insa, in functie de destinatie ai mai multe oportunitati in ceea ce priveste alegerea unei genti de voiaj.

In cazul in care pleci la munte si esti doritor de expeditii pe munte cel mai indicat ar fi sa alegi un rucsac, de preferat sa fie confenctionat dintr-un material impermeabil si rezistent.
Daca insa, muntele nu te atrage si-ti doresti sa petreci cateva zile la malul marii, unde sa te relaxezi, lucrul imperios plecarii este sa ai cat mai multe haine de schimb, caci va fi nevoie sa le schimbi mai des datorita caldurii. In acest caz poti alege o geanta de voiaj piele de umar, pentru a va putea transporta mai usor bagajele. Poti opta pentru un model colorat, cu buzunare exterioare ale carui fermoare sa fie unele rezistente.

In cazul in care te hotarasti sa pleci intr-o vacanta prelungita peste hotare ori sa faci un tur al tarii, indicat ar fi sa alegi ca geanta de voiaj piele sa fie una de genul unui troler, din mai multe considerente.
In primul rand, este mult mai incapatoare avand posibilitatea de a transporta mai multe bagaje chiar si dintre cele mai voluminoase. In cazul plecarii cu masina iti va fi foarte usor sa o transporti in portbagaj.
In al doilea rand, o astfel de geanta de voiaj piele te fereste de eventualele neplaceri in ceea ce priveste deterioararea acesteia in cala avionului, daca alegi acest mijloc de transport.

Accesand site-ul www.grandprix-originals.ro ai posibilitatea alegerii unor astfel de tipuri de genti de voiaj din piele, potrivite fiecarei destinatii in parte, site-ul satsifacand si cele mai inalte preferinte in ceea ce priveste calitatea unei genti de voiaj piele.

Increderea pierduta

Eu sunt o persoana naiva. Am avut increde oarba intr-o persoana tare draga mie. I-am spus lucruri foarte persoanle, tocmai pentru ca am considerat ca merita sa ii spun. A stiut de ce sunt trista, ce probleme ma macina, de ce sunt fericita. Ce sa mai, a stiut, stie de fapt, toate probleme mele, cele mai personale. Da, am avut incredere in ea.

Pana intr-o zi, cand am aflat, ca lucruri pe care doar noi doua le stiam, au ajuns mai departe. M-am simtit ca un nimic. Am fost terminata. Sufletul meu s-a rupt in mii de bucatele si parca cineva punea constant, sare pe rana. Nu am inteles, de ce a facut asta. Dar, nici nu am intrebat-o. Si nici nu o voi intreba. Am ales sa nu ii mai spun nimic, sa o las asa, mai moale, si poate in timp, va pleca ea singura.

Am aflat ca vorbea despre mine, intr-un mod negativ, unor persoane care nu ma cunosteau, dar, pe care, printr-o conjunctura am ajuns sa-i cunosc. A fost un soc total pentru mine. Din acel moment, am hotarat sa nu mai am incredere in nimeni. Si ca orice lucru bun faci, se va intoarce impotriva ta. Daca nu faci nimic, nu are ce sa ti se intample. M-am saturat de jocurile astea de prefacatorie. Daca nu iti place ceva, spune-mi direct, nu ma vorbi pe la spate.

Odata ce increderea ti-a fost spulberata, e greu sa te mai ridici. In momentul de fata, sunt atat de confunza, incat nu cred ca mai vreau sa vorbesc cu cineva, despre viata, familia sau problemele mele. Raman eu cu probleme mele, cu sotul si cu fetele mele. Restul e doar praf in ochi. Asa ca nu va puneti sufletul pe tava nimanui, fiindca nu merita. Mai devreme sau mai tarziu, totul se va intoarce impotriva voastra.

Luxul atrage, dar istoria fascineaza

Mi-am dorit de mult timp sa ajung la Monte Carlo, dar mi se parea o destinatie prea scumpa. Nu atat biletul de avion, cat sederea acolo, mai ales cazarea. Doar vorbim de tinutul bogatilor, nu? Iar eu nu ma numaram printre ei. Norocul mi-a suras atunci cand cea mai buna prietena, stomatolog de profesie, a obtinut un post la o clinica de acolo. Rezolvasem, deci, o problema - aceea cu cazarea, care nu a fost deloc,  pana atunci, o problema de neglijat. Cu toate astea, trecusera deja vreo 10 luni de cand prietena mea acceptase jobul si plecase cu purcel, cu catel - de fapt, doar cateva valize pline de haine - in Beverly Hills-ul frantuzesc. Eu, pana atunci, nu fusesem nici in Paris niciodata si mi-ar fi placut sa bifez ambele destinatii intr-o singura calatorie. Asa ca, stabilisem amandoua ca voi merge la Paris, unde va veni si ea, vom sta acolo un weekend si apoi vom merge amandoua la Monte Carlo. Insa lucrurile s-au asezat si mai bine de atat: chiar in ziua in care aterizam eu la Paris, aterizau si niste prieteni de-ai ei, francezi, colegi cu ea la clinica in care lucra si astfel, ma putea duce cu ei cu masina pana in Monte Carlo, unde urma sa stau cateva zile acolo, dupa care ma intorceam in Paris, tot cu masina, cu prietena mea, unde urma sa luam si pulsul vietii pariziene si a iubirii manifestate si declarate la cel mai inalt nivel.

Singura problema era ca eu aterizam pe aeroportul Charles de Gaulle (CDG), iar francezii cu care trebuia sa merg catre Monte Carlo, aterizau pe Orly, astfel ca trebuia sa ajung din CDG la Orly. Stiind cat de complicate sunt lucrurile cu transferul de la aeroport prin Bucuresti si nestiind nici limba, mi-am cam facut griji. Insa lucrurile au fost extrem de simple - ai atat de multe solutii de transfer si e atat de bine pus la punct totul, incat nu prea ai cum sa nu ajungi usor acolo unde iti doresti. Poti opta pentru tren, autocar sau, daca te tine buzunarul, pentru o masina, care te duce in regim de taxi. Eu am optat pentru autocar, mi s-a parut cea mai simpla metoda de a ajunge din CDG la Orly, asta si pentru ca am gasit date despre modalitate de transfer in Romania, pe site-ul firmei Aero Shuttle Paris Transfers, in limba romana, un lucru foarte important pentru mine. In total, am stat o saptamana in Franta, foarte putin pentru tot ce era de vazut, experimentat si trait. Mi-a placut viata din Monte Carlo, de cum pasesti acolo ai impresia ca esti intr-un loc in care cuvantul stres nu exista. Si chiar nu cred ca exista in vocabularul celor care traiesc acolo, adica a celor vreo 3000 de localnici. Si de ce ar fi stresati, in condtitiile in care cei care traiesc acolo au foarte multi bani - o conditile esentiala sa locuiesti in acest ora -,  orasul arata impecabil, siguranta este la cote maxime, iar luxul si frumosul este prezent peste tot.

Insa Parisul m-a fascinat, pentru ca e un loc atat de pestrit, fiind atat de mult turisti, dar care reuseste totusi sa isi pastreze identitatea, ca si cum toata lumea care ajunge in Paris se aliniaza la energiile, ritmul si personalitatea acestui oras. Singurul regret este ca nu am reusit sa ajung la Disneyland, dar asta este un motiv foarte important pentru care ma voi intoarce.

Zborul 19: dovada fascinanta „a puterii” Triunghiului Bermudelor

Pe 5 decembrie 1945, cinci bombardiere americane de tip Avenger-escadrila Zborul 19-cu 14 oameni la bord isi faceau exercitiul de rutina, zburand in triunghi deasupra unei zone care avea mai tarziu sa devina temutul Triunghi al Bermudelor. La 3.50 pm, unul dintre avioane era pe cale sa aterizeze pe pista bazei militare de unde plecase cand a interceptat o transmisie radio adresa unui anume Powers. Powers spunea cuiva ca nu stie unde se afla si ca probabil se pierduse dupa ultimul tur. Mai tarziu, unul dintre membrii echipajului de pe bombardierul care auzise problema lui Powers a luat legatura cu alt bombardier din cele cinci, unde colegul sau care pilota era dezorientat intrucat busola nu mai indica nordul, miscandu-se haotic. Indreptat spre nord, avionul care avea probleme cu busola nu a facut decat sa se rataceasca si mai tare. Curand, si celelalte bombardiere au devenit la fel de dezorientate, intrucat comunicarea radio era imposibila, fiind perturbata. La 5.15 pm, cand toate cele cinci bombardiere zburau in deriva deasupra Oceanului, unul dintre ele a luat legatura cu baza si a precizat ca se indreapta spre Vest, insa un Vest incert… La ora 6.00 pm, receptia a devenit putin mai buna iar baza a comunicat pilotilor sa isi ajusteze frecventele pe cea de urgenta. In acele minute, avioanele erau undeva intre Bahamas si Florida. La 6.20 pm, un Dumbo a fost trimis in misiune de salvare, dupa o ora alt avion de recuperare a pornit de la baza. Ambele nu au putut fi contactate la scurt timp de la decolare…
Vremea devenea din ce in ce mai rea. La 7.50 pm o nava din apropiere a raportat ca a vazut o explozie uriasa provocata de un avion distrus in aer. Deja la 7.04 pm se primise ultimul mesaj de la escadrila Zborul 19. Combustibilul era cu siguranta terminat iar avioanele se presupunea ca se prabusisera in apa. Avioanele nu au fost gasite atunci desi s-au facut zeci de cautari. In 1991, o nava de salvare a gasit ramasite intacte ale Zborului 19 pe fundul oceanului, la 10 mile spre Nord de baza de unde pornisera avioanele in 1945. Investigatii mai atente au stabilit ca ramasitele aeronavelor nu erau cele ale Zborului 19… In total au murit 27 de oameni si au disparut 7 avioane…

Unde ne cazam in Constanta?

Desi litoralul romanesc nu duce lipsa de statiuni turistice – unele dintre ele dedicate in mod deosebit grupurilor de tineri, altele preferate de catre familisti – Constanta are si va avea intotdeauna turistii ei, cei care o aleg de ani si ani de zile pentru vacanta de vara, cei care si-au creat deja locuri preferate aici, plaje preferate si care nu ar alege pentru nimic in lume alta destinatie pentru vacanta de vara.

Pentru acestia Constanta inseamna atat plaja si soare, cat si plimbari in oras, restaurante, teatre de vara, cumparaturi, pentru ei vacanta de vara nu este sinonima doar cu lancezeala la soare ci si cu confortul unui oras mare asa cum este Constanta. Si pentru ca desi turistii raman mereu aceiasi, vremurile se schimba, conditiile de cazare se modernizeaza, este firesc ca orice indragostit de Constanta sa caute sa aiba aici vacanta ideala, intr-un hotel care sa poata oferi toate conditiile necesare, atat in ceea ce priveste confortul cat si in ceea ce priveste dotarile. Daca vorbim despre cazare in Constanta e bine de stiut ca posibilitatile de cazare sunt foarte variate – de la cazare in gazda (la curte sau la bloc, in functie de preferinte sau de buget), cazare in pensiuni sau hoteluri mai modeste, pana la cazarea de lux in hoteluri superbe de patru stele, unde orice turist este rasfatat. Iar la acest capitol, Constanta nu se poate plange, caci chiar in inima sa se afla celebrul hotel Balada Nej, care fara sa fie deloc kitsch are un aer medieval de care orice turist se va indragosti.

Balada Nej imbina facilitatile moderne cu mobilierul masiv si desigur nu uita de finisajele de calitate. Cei care i-au trecut pragul il recomada, de altfel hotelul avand - atat pentru serviciile sale de cazare cat si pentru restaurantul excelent - un ranking foarte bun pe site-urile de profil, cum ar fi Booking.com sau TripAdvisor.

Recorduri pe care nimeni nu se grabeste sa le doboare (II)

1. Cel mai greu om-La 12 ani, americanul Jon Brower Minnoch cantearea 135 de kilograme. In 1978 el ajunsese sa cantareasca 635 de kilograme. Ajuns in spital, Jon a stabilit un nou record-cea mai mare diferenta de greutate dintre soti-a cunoscut-o pe Jeannette, o femeie care cantarea doar 50 de kilograme. Pana in 1980, el a stabilit si un alt record-a slabit 419 kilograme, cea mai mare scadere in greutate inregistrata vreodata.
2. Cei mai prolifici parinti-Cu totii cred ca am auzit de familia Duggar din Arkansas care are 19 copii si despre care s-a facut chiar si un show tv. Insa undeva in secolul al XVIII-lea, Feodor Vassilyev din Moscova si cele doua sotii ale sale au devenit parintii a: 22 „seturi” de gemeni, 9 seturi de tripleti si 4 seturi de cvadripleti, in total 87 de copii! Fecunditatea sa a venit faimoasa si a ajuns pana intr-acolo incat a fost chemat la St. Petersburg de insasi imparateasca Caterina II, pentru a-l cunoaste personal. Prima sotie a lui Feodor a devenit cea mai „prolifica” mama din lume, indurand 27 de sarcini si 69 de nasteri. A doua sotie a indurat „doar” opt sarcini si 18 nasteri…
3. Cea mai mare distanta la care a fost aruncat un om de catre o tornada si a supravietuit-In varsta de doar 19 ani, Matt Suter a fost surprins de o tornada care se apropiase de Missouri, orasul sau natal, pe cand se afla in rulota bunicii sale. La un moment dat, tornada a rupt peretii rulotei si la „supt” pe Matt aruncandu-l la 398.37 de metri distanta-cam cat patru terenuri de fotbal, pe un camp. Ca prin minune a supravietuit, la fel si bunicii sai. Recordul sau nu este unic. In 1999, un bebelus din Oklahoma a fost aruncat de o tornada la 30 de metri de locul unde il prinsese furia vantului. Si el a supravietuit. In fine, in 1955, o fetita si poneiul sau au scapat nevatamati dupa ce au fost aruncati de o tornada la 300 de metri distanta de locul unde se aflau cand i-a suprins tornada.