Amenajeaza-ti casa in stil funky

Locuinta reflecta personalitatea celui care o locuieste, si deci vine amenajata si sistematizata in functie de gusturile personale si, in acelasi timp, respectand regulile Aici vom furniza cateva idei utile despre cum sa-ti mobilezi casa in stilul funky, care uneste aspecte de curatenie si ordine cu explozii neasteptate de culori si forme in modele neobisnuite.

Stabileste mai intai culorile pe care le vei introduce in amenajarea interioara. Contrastul de alb cu negru este o combinatie foarte comuna in designul si textura camerelor in stilul funky. Daca decizi sa optezi pentru aceasta combinatie de culori, achizitioneaza mobila cu vopseluri stralucitoare si cu contraste aprinse, in gradul de a creea accente placute, precum purpuriu sau galben aprins; sa introduci doar cateva piese in aceste culori si vei avea un efect pop de mare impact. Pentru o imagine diversa, combina doua culori puternice pe un fundal alb. Incearca cu complementarele albastru si oranj, galben si violet sau turcoaz. Poti folosi aceasta cromatica si pentru a zugravi peretii.

Un secret pentru obtinerea unui stil funky fara a cadea in exces sau in efectul supraincarcarii, este acela de a alege mobila cu linii drepte si de a nu umple excesiv cu supramobila si multe podoabe. Aseaza in incaperi doar cateva piese surprinzatoare si originale, precum statuete moderne sau sfere de cristal. Invie un dormitor anonim vopsind in culori fluorescente dulapul sau scrinul, da-i unicitate salonului cu mese transparente si scaune hipermoderne din otel si modernizeaza baia cu o cabina de dus dotata cu jet de apa colorata, utila si pentru cromoterapie, si tablouri abstracte asezate in zonele lipsite de miscare. Pentru locuintele mai putin spatioase sau pentru cele cu o configuratie mai particulara, mobila poate fi facuta pe masura spatiilor disponibile, existand pe piata firme care sunt specializate in confectionarea de mobilier la comanda.

Creeaza tu insuti accesorii unice pentru casa. Poti, de pilda, vopsi o rama de oglinda sau un cadru in culori puternice pe care le-ai ales pentru amenajari. Adauga si cate un detaliu de stil, precum o perna chartreuse din piele pe un divan negru. In general, locuintele funky sunt proiectate sa fie luminoase si spatioase. Foloseste becuri suplimentare in plafon sau pe pereti, eventual sistematizate in puncte strategice pentru a valoriza un tablou valoros sau un obiect pretios, sau un abajur retro pentru dormitor, perfecte pentru a conferi o atmosfera romantica si relaxanta. Aminteste-ti ca rezultatul final trebuie sa fie cu caracter, dar bazat pe un echilibru de culori, forme si accente.

Servicii de curier, solutia pentru livrarea mancarii comandate online

A comanda mancare online este, in prezent, unul dintre cele mai folosite servicii. Stresul cotidian si timpul foarte putin pe care il mai avem pentru a-l petrece acasa sau pur si simplu comoditatea si dorinta de a manca ceva repede si bun, ne-au determinat sa contribuim la dezvoltarea serviciilor firmelor specializate in livrari prin curier. Astfel, firmele de curierat au introdus pe lista de servicii oferite si livrarea rapida a mancarii. In mod concret restaurantele sau fast-food-urile care fac livrari la domiciliu clientilor cheama un curier pentru a le livra comenzile.

Din ce in ce mai multa lume apeleaza la comanda online a mancarii gata pregatite prin intermediul telefonului. a tabletei sau a desktop-ului, ceea ce inseamna ca firmele de curier incearca sa ofere servicii cat mai complexe in acest sens. Sameday ofera serviciul de livrare a mancarii in aceeasi zi sau livrari programate, dimineata si seara, in functie de nevoile clientilor. Mancarea e transportata de curier in conditii de maxima igiena, ajunge la domiciliul persoanei care a comandat-o calda si in perfecta stare, gata de a fi servita. In plus, prin apelarea la acest serviciu nu se mai pierde timpul cu alergatul dupa cele mai bune meniuri si cele mai bune restaurante, totul se afla la un click distanta, iar economia de bani facuta poate fi utilizata pentru a face un cadou celor dragi.

Daca e vorba de restaurante sau alte firme care se ocupa cu prepararea si livrarea mancarii la domiciliul clientilor, atunci incheierea unui contract cu o firma de curierat rapid poate fi un avantaj competitiv intrucat mancarea va ajunge foarte repede la cei care au nevoie de ea si sansele dublarii profitului si bazei de clienti vor fi si mai mari.

Vreti siguranta in privinta alimentelor congelate? Achizitionati o lada beko

Sanatatea dvs. si a familiei dvs. ar trebui sa fie pe primul plan in orice sezon asa ca trebuie sa aveti grija ce mancati si mai ales cum depozitati alimentele pe care urmeaza sa le preparati. Variantele de depozitare sunt nenumarate astazi, cand exista asa de multe electrocasnice si aparate frigorifice mai mari sau mai mici in care putem pune si legume, si carne, si fructe, orice.

Cele mai eficiente sunt insa lazile frigorifice, niste aparate electrocasnice care fac fata cu brio oricarei cantitati de alimente sau produse ce vor trebui congelate. Un bun exemplu este si lada beko pe care o puteti cumpara de pe rombiz.ro, magazinul online cu cea mai variata gama de produse pentru casa dvs. Modelul Beko HS23753, unul dintre cele mai bune din categoria sa, are volum net de depozitare de 350 litri, clasa energetica A++ si un consum foarte mic de energie electrica, doar 234 KWh pe an. Afisajul LED permite controlul total asupra temperaturii si setarilor lazii, compresorul este puternic si asigura o inghetare eficienta la orice ora si indiferent de anotimp, are iluminare interioara si patru cosuri de sarma pentru a depozita diferentiat alimentele si ingredientele care au nevoie de temperaturi scazute pentru a se mentine proaspete.

Garnitura care etanseaza mediul de depozitare din lada este antibacteriana, asta insemnand ca nu veti avea probleme digestive niciodata din cauza unor eventuale vietati microscopice care se vor atasa de alimentele puse la pastrat in congelatorul orizontal. In plus, datorita constructiei orizontale si capacului foarte solid, lada se inchide etans si nu are scapari ale agentului de racire, temperatura e constanta, alimentele nu risca sa se dezghete si sa isi piarda din proprietati. Ea poate fi amplasata oriunde, nu neaparat in bucatarie, se poate pune si intr-un garaj sau in orice loc in care nu deranjeaza si isi poate face treaba cat mai eficient.

In plus, majoritatea magazinelor online pun la dispozitie si informatii despre serviceul autorizat in caz de defectiuni si permit inlocuirea produselor daca acestea prezinta defecte evidente la livrare. Asa ca nu va ramane decat sa incercati si dvs. lazile de la Beko si sa profitati de toate avantajele descrise anterior.

Devadasi

In aceasta practica sud indiana, o fetita sau o fata la pubertate se marita cu o zeitate sau cu un templu. Devadasi inseamna ad literam facut servitorul al divinitatii. Unele fetite erau maritate cu temple si cu zei inainte de nastere. Trebuiau sa fie atragatoare, sa munceasca mult, inteligente si dansatoare profesioniste. Jobul lor era sa danseze si sa cante dimineata si seara pentru zei, in onoarea lor, castigand bani pentru temple din donatiile oferite de privitori.

Participau si la alte ceremonii si casatorii, totul pentru binele zeilor. Era o onoare sa fii casatorit cu zei, asa ca femeiele care faceau asta erau respectate in societate. Pe masura ce timpul a trecut, devadasi a devenit un paravan pentru prostituie si era folosit de aristrocati si preoti pentru a castiga bani. Pana si calugaritele budiste s-au prostituat din cauza acestor practici. Fetele familiilor sarace erau vandute templelor si acolo se prostituau. Femeile nici nu se puteau casatori pentru ca deja erau promise zeitatilor. Din 1988 a devenit ilegala o astfel de practica.

Astazi, se mai practica asa ceva prin caste si temple rurale, iar fetele sunt alungate dupa ce se prostitueaza si sunt supuse unor violente de neimaginat. Multe fete ajung pe strazi abandonate de familie si sunt violate, batute si batjocorite in toate felurile.