Produsele naturiste te ajuta sa scapi de sforait si de tulburarile de respiratie din timpul somnului

Indiferent de varsta, somnul este foarte important pentru viata noastra si pentru modul in care ne desfasuram activitatile zilnice. Prea putin somn ne poate afecta randamentul, ne poate opri din a ne indeplini cu succes toate sarcinile trasate de sefi. Prea mult somn, dar neodihnitor iarasi nu este bun intrucat poate conduce la acumularea unei oboseli care va ajunge sa erodeze functionarea normala a organelor interne si a creierului.

Unul dintre cele mai deranjante fenomene normale care se pot petrece in timpul noptii, in afara de cele generate de flatulenta, este sforaitul. Sforaitul se manifesta atunci cand fluxul de aer inspirat pe nas si gura direct in plamani intalneste un obstacol. Obstacolul este de multe ori ingustarea sau blocarea cailor aerine, de unde si vibratia si lovirea de partea posterioara a gatului, precum si variatia sunetului scos de cel care are probleme cu sforaitul. In afara de trezitul din somn sau dormitul intr-o anumita pozitie, mai exista si tratamente antisforait bazate pe extracte din plante, fruncte sau minerale si enzime care calmeaza iritatia de la nivelul cailor aeriene si permit o respiratie normala in timpul noptii. Aceste medicamente mentin structura normala a tesuturilor si nu permit ingustarea si obstructionarea cailor aeriene superioare, incurajand un traseu normal al fluxului de aer. Somnul va fi mai odihnitor, nu va mai aparea nici apneea, inima va functiona normal, miocardul fiind tonifiat si circulatia sanguina mult imbunatatita.

Unele combinatii antisforait sunt bune si pentru rinite alergice, umezind mucoasa nazala si indepartand mecanic impuritatile. Fie ca se administreaza sub forma de inhalatie sau lavaj nazal, aceste produse naturiste sunt recomandate la orice varsta, incurajand disparitia oricarei simptomatologii legate de sforarit si tulburari semnalate in timpul somnului. Oricare dintre aceste medicamente se pot folosi sub indrumarea medicului sau a farmacistului, pe perioade limitate si cu o dozare optima in functie de gravitatea manifestarilor.

Autodisciplina

Acum fac ceva maret. fac ceva ce n-am facut niciodata in viata mea. acum fac ceva ce nu are o forma concreta dar are un miez de luat masura cu o cometa. acum fac ceva, chiar daca nu-mi dau seama ce. macar fac ceva si cel mai bine e sa nu stiu pe unde. dar fac, deci exist. la fel cum ma si revolt. si eu macar fac ceva, AM ZIS! iar asta nu e tot.

O aroma de la bunica

Deseori, cand merg la tara, bunica ma inveleste cu cate o plapuma grea, pe care imi este greu sa o ridic daca imi cade din pat. Probabil multi dintre noi, care avem inca rude la sate, ne aducem aminte de aceste plapumi, care au fost usor-usor inlocuite de pilote pat. Acestea se gasesc astazi intr-o varietate de modele, de la compozitie pana la aspectul exterior, fiind foarte folosite in lumea moderna in care traim. Usoare, confortabile si calduroase, pilote pat se gasesc, probabil, in orice camin. Desi plapumile care imi amintesc de bunica erau calduroase, este adevarat ca pilote pat sunt potrivite pentru toate anotimpurile anului.

Un alt aspect pozitiv este legatura care exista intre aceste tipuri de paturi si alergiile. Probabil te-ai gandit ca sunt doua lucruri opuse; fiind o persoana cu o piele mai sensibila, calatoria la tara reprezenta, pe langa placere, gandul la tot felul de mancarimi si inrosiri ale pielii. Insa, situatia s-ar fi schimbat cu pilote pat, intrucat acestea sunt concepute dintr-un material care ofera prospetime pe o perioada lunga de timp, fiind antialergice. De asemenea, desi poate parea ciudat, bolnavilor de reumatism si celor suferinzi de probleme articulare, le sunt recomandate pilote pat din lana. Am precizat mai sus ca exista diverse tipuri de pilote, clientii astazi avand o gama variata din care pot alege, si acest lucru este adevarat.

Pot fi sintetice sau naturale, cu exterior de bumbac, lana sau mataste si cu interior din puf de rata. In ziua de azi, cu atat de multe optiuni, oamenii au devenit mai atenti cu produsele pe care le cumpara; probabil este greu ca clientul pretentios sa nu gaseasca pilota care sa se plieze pe gustul si preferintele lui. Totusi, pentru mine, plapumile de la bunica vor avea mereu un farmec aparte, care imi vor aduce aminte de o lume apusa…

Profetiile de la Celestine

De cate ori nu auzim oameni spunand: Nimic nu este intamplator? Sau de cate ori nu am spus noi asta? Dar de cate ori totusi nu spunem despre ceva ca: E doar o coincidenta sau a fost doar o coincidenta si nimic mai mult? Profetiile de la Celestine este prima carte dintr-o serie de carti scrise de James Redfield, care a fost terapeut timp de 15 ani, in prezent dedicandu-se scrisului. El este cunoscut in special pentru acest roman, care la sfarsitul anilor ‘90 a fost una dintre cele mai vandute carti din lume. Redfield, spre deosebire de Chico Xavier, care a fost medium si vindecator, este un om ”normal”, ca noi toti, un care nu pretinde ca are puteri supranaturale, dar care reuseste sa scrie un roman, care desi la baza este o fictiune, pare ca este o carte profetica, iar in timp, chiar asa s-a si dovedit a fi.

Cartea vorbeste despre un tanar care pleaca in Peru, in cautarea unui Manuscris foarte vechi, care ar oferi raspunsuri la toate intrebarile noastre existentiale, dar care se doreste a fi distrus de catre autoritatile si biserica peruane, pentru ca oamenii sa nu aiba acces la aceste informatii care ar schimba intreaga lume din temelii. Aceasta calatorie se va transforma intr-una initiatica pentru personajul principal, care intruchipeaza rolul scepticului, a omului care nu crede decat in lucruri care pot fi probate, testate si concrete. Acest Manuscris se imparte in 9 viziuni, iar fiecare dintre cele noua este prezentata si explicata pe masura ce tanarul le descopera. Practic, Manuscrisul porneste de la faptul ca nimic nu este intamplator, ca nu exista coincidente, ci doar mesaje ale Universului pentru tine sau raspunsuri la intrebarile puse de tine. Daca vom invata sa descifram toate aceste mesaje, viata noastra si-ar urma exact cursul ei, noi am merge pe drumul pe care ar trebui sa mergem si am intelege de ce suntem fiecare dintre noi aici si acum si spre ce trebuie sa ne indreptam.

Manuscrisul spune ca noi suntem energie, nu materie, si ca intreg Universul este energie, iar daca noi am invata sa ne conectam la energia Universului si am invata cum functionam, ca energie, atunci nu am mai avea relatii disfunctionale, am sti sa ne cunoastem dincolo de cuvinte si sa traim dincolo de materie si material. Fiecare dintre cele noua viziuni vorbeste de transformarile prin care trece si va trece omenirea, despre evolutia omenirii care in trecut era bazata pe material, dar va ajunge sa fie bazata pe spiritual. Citind cartea, va veti da seama de ce spun ca e profetica - pentru ca vorbeste despre niste schimbari care vor avea loc, ea fiind scrisa la inceputul anilor 90, si care au avut loc sau care au inceput sa se petreaca. Profetiile de la Celestine este o carte care cu siguranta iti va schimba viziunea asupra vietii si care te va face sa intelegi de ce faci ce faci, de ce te comporti cum te comporti si de ce atragi in viata diferiti oameni si diferite situatii. Te invata cum sa iti privesti si sa iti intelegi copilaria si comportamentele de adult care isi au radacinile in copilarie (nu trebuie sa uitam ca Redfield a fost terapeut!), dar si cum sa depasesti anumite blocaje pe care le ai si care te impiedica sa iti urmezi drumul, sa iti atingi scopul pentru care ai fost creat.

Este o carte care ar trebui sa fie citita de oricine, pentru ca te ajuta sa fii mai bun, mai constient de felul in care te comporti cu ceilalti oameni, cu mediul inconjurator, cu copiii sau parintii tai si daca fiecare om care ar citi-o ar deveni un pic mai bun decat era inainte, atunci lumea ar cunoaste o evolutie importanta.