Echipamentele Mosaic – peste 40 de ani de inovatie

Instalatia electrica intr-o institutie mare, unde isi desfasoara activitatea cel putin o jumatate din zi un numar foarte mare de persoane este extrem de importanta. Materialele si echipamentele folosite pentru instalatia electrica sunt esentiale pentru siguranta cladirii dar mai ales a celor care o populeaza. Folosirea de materiale si echipamente de calitate si intrebuintarea lor adecvata diminueaza considerabil riscul de incendii cauzate de proasta echipare sau de amplasarea si folosirea incorecta a cablurilor sau prizelor precum si a altor echipamente.

Gama de aparataj Mosaic creata de cei de la LeGrand – nume foarte important pe piata de echipamente pentru instalatii electrice - este renumita printre profesionisti pentru calitatile sale deosebite si un raport calitate-pret foarte bun. Specialist mondial in materie de infrastructuri electrice si digitale pentru cladiri, LeGrand a lansat gama Mosaic inca din anul 1971, pornind de la ideea de a avea o serie de echipamente special destinate pentru echiparea locurilor de munca. Astazi, dupa mai bine de 40 de ani de inovatie, Mosaic se poate lauda ca reprezinta toate solutiile pentru retele de alimentare pentru cladiri de birouri sau spitale si alte institutii tertiare si retele digitale. Echipamentele acestei game sunt create special pentru a raspunde nevoilor specifice ale profesionistilor in domenii precum medicina, instalatii, invatamant, administratie, arhitectura, oferind nu numai siguranta, dar si performanta, confort si coerenta activitatilor zilnice pe care acestia le desfasoara.

Dupa trei generatii de echipamente si o permanenta evolutie programul Mosaic cuprinde peste 200 de functii toate modulare, oferind solutii pe zid, in zid, in plafon, pe sol dar si solutii de proximitate, de la prize si intrerupatore simple, la intrerupatoare tratate microbian, de la intrerupatoare cu LED pentru usoara detectare in intuneric si pana la tablouri de comanda multi-scenario cu care se regleaza intreaga atmosfera dar si ecranul sau video-proiectoarele intr-o sala de sedinte de exemplu.

Articole de petrecere pentru copii

Cand s-a nascut fetita mea eram cea mai fericita mamica din toate timpurile. Universul imi zambea numai mie dupa atatea luni in care m-am simtit ca si cand am trait intr-un rollercoaster de stari emotionale si m-am intrebat daca nu cumva am facut o greseala si daca am sa pot sa duc pana la capat sarcina. Dupa primii ani in care am avut grija de bijuteria mea ca de ochii din cap a venit vremea sa ii creez fetitei mele o viata sociala si am prospectat sa vad care sunt copii cu care se intelege cel mai bine la gradinita si am legat prietenii la randul meu cu parintii copiilor din grupa fetitei mele.

Cum vine in curand ziua fetitei mele, m-am gandit ca cel mai frumos cadou pentru ea si toti prietenii ei este o petrecere si cum sunt o novice cand vine vorba de organizat petreceri pentru copii, am apelat la cel mai bun prieten al meu, internetul. Ce am cautat mai intai? Bineinteles ca locul unde as putea organiza petrecerea. In definitiv, nu vreau ca la mine acasa sa aduc o liota de copii si in loc sa imi fac un cadou si mie, sa stau sa ma chinui sa fiu o gazda perfecta si mai apoi experta la curatenie. Cine are copii stie perfect despre ce vorbesc. Dupa alegerea localului, am trecut la cautarea de articole petrecere. Despre ce articole vorbesc? Ei bine despre pahare, farfurii, coastere, ghirlande, jocuri, coifuri i multe altele, bineinteles in aceeasi tematica pentru ca totul sa fie unitar. Selectionarea acestor articole petrecere este oarecum grea daca nu stii care sunt personajele de desen animat sau filme Disney, preferate de copilul tau la momentul petrecerii.

Preferintele fetitei mele se schimba aproape la fel de des cum se schimba preferintele mele vestimentare, asa ca am avut grija sa selectionez articole petrecere cu personaje din Frozen, pentru ca dupa acestea este absolut innebunita fetita mea. Am reusit sa le cumpar pe toate cu cateva click-uri si livrarea a fost facuta la timp. Mai e nevoie sa spun ca petrecerea a fost un succes? Cred ca nu. Succes si tie.

Sylvia Plath, The Bell Jar

“If you expect nothing from anybody, you’re never disappointed.”

Casa construita versus casa cumparata

O casa este cu siguranta cea mai importanta investitie din viata unei persoane si astfel o decizie care va trebui cantarita cu atentie. Fiecare dintre noi avem, legat de casa visurilor, dorinte legate de pret, locatie, aspect, toate acestea devenind la momentul demararii proiectului decizii importante de luat.

Prima si cea mai importanta decizie va fi cu siguranta cea in care va trebui sa hotaram daca ne dorim o casa gata construita sau o casa pe care sa o ridicam de la zero. Fiecare dintre variante are avantajele si dezavantajele sale. Bugetul este, desigur, cel care joaca rolul cel mai important. Pentru multi dintre cei care isi doresc o casa, bugetul personal nu exista deloc si atunci singura solutie este un credit ipotecar sau un credit Prima Casa. Pentru acestia iese din discutie varianta construirii casei pentru ca va fi obligatoriu ca proprietatea sa constituie si garantie pentru creditor. Insa pentru persoane care dispun de bani cash, constituiti in bugetul necesar pentru o casa, problema costurilor se pune ca optiune intre o casa construita si una ridicata in regie proprie cu o firma de constructii. Din acest punct de vedere recomandarea este simpla: faceti o research pentru preturile caselor din zona dorita si apoi o analiza pentru preturi constructii case.

Asigurati-va ca includeti in calculele de construire si materialele dar si pretul terenului si apoi toate celelalte costuri legate de racordari la utilitati, avize si aprobari, taxe, proiect arhitectura etc si asa veti obtine pretul final al constructiei. La capitolul timp si confort, fara indoiala, varianta salvatoare aeste aceea de a cumpara o casa gata construita. La capitolul asteptari versus realitate probabil ca varianta cea mai buna va fi aceea de a duce la indeplinire propriul proiect pentru ca astfel veti fi siguri ca tot ce v-ati dorit de la casa pentru o viata intreaga va deveni realitate.

La capitolul calitate si siguranta, casa construita are de partea sa toate avantajele, pentru ca o casa cumparata poate ascunde multe vicii legate de materialele de constructii sau de tehnica folosita si nu poate oferi siguranta deplina.

Sacii de vidat te salveaza din impas

Nu stiu cand s-au adunat asa de multe articole de imbracaminte in sifonierul meu. Pe seama ca nu a fost facut pentru o cantitate asa de impresionanta, caci au inceput sa se curbeze sub greutatea hainelor rafturile de pal. Nu se mai fac sifonierele cum se faceau odinioara. Imi aduc aminte ca sifonierul parintior mei era din lemn integral si sunt destul de sigura ca daca as privi in interiorul lui astazi, nu am sa gasesc rafturi convexe. S-au adunat asa de multe haine incat cu greu mai gasesc ceea ce imi doresc sa port si mi-e tare greu sa le aranjez pe caprarii asa cum mi-as dori.

Pusa in fata unei astfel de probleme spinoase am cautat sa gasesc modalitati de a compacta si compartimenta hainele adunate in timp. Una din solutiile pe care le-am gasit sunt acesti saci de vidat, pe care i-am gasit documentandu-ma online. Original ei au fost comercializati pentru cei care calatoresc foarte mult si care cautau o solutie pentru a impacheta cat mai multe haine pentru calatoriile lor in valizele de dimensiuni predeterminate. In magazinele de tip supermarket nu am gasit saci de vidat. Se pare ca este un articol prea nisat pentru ei asa ca am inceput sa caut online si am gasit imediat produsele dorite. Ele pot fi de diferite dimensiuni in functie de marimea continutului. Cum nu stau singura, ci cu colega mea de munca am decis sa ma consult cu ea si sa o intreb daca crede ca ar folosi asa ceva si mi-a zis ca da. Asa ca am pus eu jumatate si ea jumatate si am cumparat saci de vidat pentru amandoua.

Sacii au ajuns repede prin curier si am descoperit chiar ca sunt foarte simplu de folosit. Mai are sens sa spun ca am salvat o gramada de spatiu folosind saci de vidat? Am avut chiar surpriza de a descoperi ca acum sifonierul mai are spatiu ne-exploatat asa ca la urmatorul salariu am sa ma rasfat din nou.

Castigarea unui Oscar pentru interpretarea unui castigator Oscar

Daca nu va amintiti bine pelicula lui Scorsese din 2004 The Aviator, cu Leonardo di Caprio in rolul unui tip bogat care facea filme si avioane, trebuie sa va spunem ca acolo juca si Galadriel din Lord of the Rings, in rolul Hepburn care nu era Audrey. Katharine Hepburn era numele actritei. Ea detine recordul pentru cele mai multe premii ale Academiei pentru interpretare, dar si recordul pentru cea mai mare diferenta dintre primul si ultimul Oscar castigat, 48 de ani. In filmul lui Scorsese Cate Blachett o interpreta pe aceasta Hepburn. A castigat pentru interpretare un Oscar si a ajuns sa fie singura actrita care a castigat un premiu pentru interpretarea unui castigator real al Oscarului.