Cat de multe nu stim despre gaini
Gainile de matase din China. Carnea lor este foarte neagra in comparatie cu a gainilor normale, care au carnea rozie spre alb. Din cauza unei pigmentari excesive a pielii, celulelor, oaselor si organelor interne, culoarea predominanta e cea neagra sau albstru inchis. In China sunt folosite pentru scopuri medicale, in tratarea unor boli grave. Penajul deosebit este foarte moale la atingere, exact ca matasea, de unde si denumirea lor. Penele nu au varfuri intoarse, de unde si senzatia de catifelare. Ele sunt preferate de fermieri pentru ca sunt dispuse sa cloceasca orice, inclusiv oua de curcani si rate.
Ce a fost mai intai, gaina sau oul? Intrebarea despre cine a avut intaietate, gaina sau oul i-a preocupat pe oameni inca din anul 384 i.d.Hr. Aristotel credea in existenta amandurora in acelasi timp, in timp ce Hawking credea ca oul a fost primul. Este cel mai bun exemplu de referinta circulara-o situatie in care trebuie sa ai raspunsul pentru a calcula raspunsul. In 2010, misterul a fost oarecum elucidat cand proteina Ovocleidina-17 a fost descoperita ca sursa de productie accelerata a cojii de ou. Ovocleidina-17 nu are cum sa existe in afara gainii, asa ca gaina trebuie sa o produca, deci gaina a fost prima. Din pacate, nici acest raspuns nu sta in picioare, pentru ca oul e posibil sa fi existat de dinaintea dinozaurilor.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment