Mai ales vara transpiratia poate fi o problema jenanta si neplacuta. Mirosul urat, patarea hainelor si senzatia de corp umed sunt printre cele mai frecvente efecte ale aparitiei transpiratiei excesive. Transpiratia este produsa de glandele sudoripare, lichidul secretat fiind usor sarat, scopul sau fiind sa raceasca corpul si sa-l aduca la o temperatura normala pentru a nu fi afectat creierul sau organele interne.
Transpiratia excesiva este o problema, daca apare mai tot timpul si nu neaparat cand e foarte cald sau in timpul efortului fizic. Denumirea medicala acceptata pentru aceasta manifestare deosebita a glandelor sudoripare este hiperhidroza, care poate fi socotita o boala atata timp cat transpiratia continua sa fie abundenta indiferent de sezon si de efortul depus. Hiperhidroza apare la nivelul intregului corp uman, mai ales la palme, talpi, axile si in zonele inghinale. Transpiratia excesiva sau hiperhidroza poate fi cauzata si de functionarea anormala a tiroidei, hipertiroidism si de hipoglicemie, scaderea nivelului de glucoza sanguina.
Pe fond psihologic poate aparea transpiratia excesiva atunci cand exista stres emotional puternic si evenimente traumatizante. Ambele sexe pot sa prezinte aceasta tulburare a glandelor sudoripare denumita hiperhidroza, femeile la menopauza avand manifestari si mai severe de-a lungul timpului. Impreuna cu transpiratia excesiva pot aparea si dureri abdominale, anxietate, spasme musculare, febra sau tahicardie, tulburari de somn. Tratarea acestei afectiuni se face cu ajutorul lotiunilor, cremelor inhibitoare sau injectiilor. Cele mai frecvente tratamente ale transpiratiei excesive includ iontoforeza, care presupune bombardarea pielii cu un curent electric de slaba intensitate. Curentul care intra in piele va actiona asupra glandelor sudoripare si le va regla functionarea. Dupa numai cateva sedinte de pana in 15 minute transpiratia excesiva va deveni o amintire. Alta cale de atacare a acestei boli neplacute este cea injectabila, care blocheaza actiunea nervoasa din zona glandelor tranpiratiei. Daca niciuna dintre aceste practici nu da rezultate se poate trece si la tratamentul medicamentos, prin care se blocheaza eliberarea de substante stimulatorii puternice ale glandelor sudoripare.
Toate tratamentele descrise si mai multe informatii despre cum puteti preveni si tratata transpiratia excesiva cu ajutorul specialistilor le puteti descoperi pe site-ul oficial al Clinicii Hebra Dermatologie http://www.clinicadermatologie.ro/tratamentul-transpiratiei. Alaturi de aceste servicii ireprosabile puteti sa vedeti si alte tipuri de tratamente si servicii premium, la cele mai bune preturi, pentru a va rezolva toate problemele si afectiunile dermatologice de care suferiti in timp record.
No comments:
Post a Comment