Anvelope noi sau second hand pentru camion?

Probabil, aceasta este o intrebare nu foarte usoara pentru nici un sofer, deoarece alegerea unor anvelope pentru camion nu tine doar de starea in care se afla acestea: noua sau de mana a doua, ci si de multi alti factori, care nu trebuie sa fie evitati si care sunt necesari de a fi luati in consideratie.

In primul rand, atunci cand alegem anvelope de camion trebuie sa constientizam faptul ca alegem niste ”produse” care se vor deteriora oricum, deoarece camionul este autovehiculul destinat spre a a fi mereu incarcat cu ceva si mereu in deplasari lungi, tocmai de aceea este absolut normal ca anvelopele sa se deterioreze, aceasta depinde de kilometrii parcursi, de cat de bun este carosabilul, de mult ori depinde si de responsabilitatea soferului de a conduce si de a verifica constant anvelopele, dar, poate chiar, in primul rand, depinde de calitatea anvelopelor.
        
Niste anvelope pentru camion second hand nu inseamna, mereu, ca vor rezista mai putin decat niste anvelope noi, depinde mult de producator. Adevarul este ca nu putem sa afirmam ca daca anvelopele au fost noi, acestea vor rezista mult, depinde de mai multi factori, depinde si cine este producatorul. Totusi, daca vorbim despre producatori recunoscuti la nivel international, sigur pretul unor anvelope camion second hand produse de acestia, va fi unul mult mai convenabil si mai accesibil.

Depinde mult si de starea in care se afla anvelopele, deoarece nu mereu second hand este asociat cu anvelope deteriorate sau care vor avea o durabilitate mai mica. Alegerea anvelopelor este bine sa se faca cu ajutorul unui specialist, uneori si cei mai buni si experiementati au nevoie de un sfat dat de un profesionist, care ar putea sa fie foarte util, tocmai de aceea sunt de apreciat firmele care ofera si consultanta gratuita.

No comments:

Post a Comment