Transportoarele si stativele de calitate, siguranta inainte de toate

Intr-o fabrica, produsele ies pe banda rulanta si sunt depozitate pentru a fi livrate atunci cand e nevoie, cand exista comenzi. In functie de sectorul de activitate al fabricii, piesele fabricate sunt de diferite dimensiuni si marimi, asa ca transportul lor cu utilaje rudimentare poate fi un chin si o pierde de timp care nu se justifica. Mai mult, sustinerea unor materiale sau utilaje folosite la prelucrarea lor este un alt element care determina aparitia frustrarii sau iritarii personalului fara niciun rost.

Pentru a se evita situatii atat de neplacute si contraproductive au fost introduse unele dintre cele mai utile lucruri pe care le poti gasi in productie: stative si transportoare cu role. Aceste stative si transportoare cu role sunt utilizate mai ales atunci cand se lucreaza cu piese lungi si grele, dar si cu fierastraie, de exemplu-pentru sustinere se folosesc stative. Transportoarele cu role se pozitioneaza fie intre alte doua linii transportoare fie la capete. Singurul lucru ce trebuie sa existe este inertia produsului, antrenarea mecanica fiind inexistenta. Rolele care insotesc transportoarele, dotate uneori cu un strat considerabil de PVC sunt numai bune pentru materiale si produse care se pot deteriora usor. Stativele, asa cum se spune si numele, au doar un singur scop: sa sustina un anumit utilaj pentru a se lucra mai usor cu el. Multe dintre ele sunt pliabile asa ca sunt simplu de transportat si foarte eficiente. Unele se pot si regla in ceea ce priveste inaltimea atinsa, se pot fixa pentru a nu se deplasa in timpul procesului de prelucrare.

Cand doriti sa cumparati stative si transportoare cu role trebuie sa fiti foarte atenti pentru ca oferta e variata si materialele folosite nu sunt intotdeauna de cea mai buna calitate. Feriti-va in primul rand de produsele prea ieftine. Apoi verificati dupa cumparare produsul cu mare atentie sa nu aiba defecte ascunse-daca la o imprimanta, sa spunem, un defect ascuns nu e atat de grav, la un stativ sau transportor cu role implicatiile pot fi dezastruoase, pana la accidente de munca. Numai asa veti avea siguranta ca angajatii vor lucra cu spor si fara teama de a se rani in timpul programului.

No comments:

Post a Comment