Amenajeaza-ti casa in stil funky

Locuinta reflecta personalitatea celui care o locuieste, si deci vine amenajata si sistematizata in functie de gusturile personale si, in acelasi timp, respectand regulile Aici vom furniza cateva idei utile despre cum sa-ti mobilezi casa in stilul funky, care uneste aspecte de curatenie si ordine cu explozii neasteptate de culori si forme in modele neobisnuite.

Stabileste mai intai culorile pe care le vei introduce in amenajarea interioara. Contrastul de alb cu negru este o combinatie foarte comuna in designul si textura camerelor in stilul funky. Daca decizi sa optezi pentru aceasta combinatie de culori, achizitioneaza mobila cu vopseluri stralucitoare si cu contraste aprinse, in gradul de a creea accente placute, precum purpuriu sau galben aprins; sa introduci doar cateva piese in aceste culori si vei avea un efect pop de mare impact. Pentru o imagine diversa, combina doua culori puternice pe un fundal alb. Incearca cu complementarele albastru si oranj, galben si violet sau turcoaz. Poti folosi aceasta cromatica si pentru a zugravi peretii.

Un secret pentru obtinerea unui stil funky fara a cadea in exces sau in efectul supraincarcarii, este acela de a alege mobila cu linii drepte si de a nu umple excesiv cu supramobila si multe podoabe. Aseaza in incaperi doar cateva piese surprinzatoare si originale, precum statuete moderne sau sfere de cristal. Invie un dormitor anonim vopsind in culori fluorescente dulapul sau scrinul, da-i unicitate salonului cu mese transparente si scaune hipermoderne din otel si modernizeaza baia cu o cabina de dus dotata cu jet de apa colorata, utila si pentru cromoterapie, si tablouri abstracte asezate in zonele lipsite de miscare. Pentru locuintele mai putin spatioase sau pentru cele cu o configuratie mai particulara, mobila poate fi facuta pe masura spatiilor disponibile, existand pe piata firme care sunt specializate in confectionarea de mobilier la comanda.

Creeaza tu insuti accesorii unice pentru casa. Poti, de pilda, vopsi o rama de oglinda sau un cadru in culori puternice pe care le-ai ales pentru amenajari. Adauga si cate un detaliu de stil, precum o perna chartreuse din piele pe un divan negru. In general, locuintele funky sunt proiectate sa fie luminoase si spatioase. Foloseste becuri suplimentare in plafon sau pe pereti, eventual sistematizate in puncte strategice pentru a valoriza un tablou valoros sau un obiect pretios, sau un abajur retro pentru dormitor, perfecte pentru a conferi o atmosfera romantica si relaxanta. Aminteste-ti ca rezultatul final trebuie sa fie cu caracter, dar bazat pe un echilibru de culori, forme si accente.

No comments:

Post a Comment