O aroma de la bunica

Deseori, cand merg la tara, bunica ma inveleste cu cate o plapuma grea, pe care imi este greu sa o ridic daca imi cade din pat. Probabil multi dintre noi, care avem inca rude la sate, ne aducem aminte de aceste plapumi, care au fost usor-usor inlocuite de pilote pat. Acestea se gasesc astazi intr-o varietate de modele, de la compozitie pana la aspectul exterior, fiind foarte folosite in lumea moderna in care traim. Usoare, confortabile si calduroase, pilote pat se gasesc, probabil, in orice camin. Desi plapumile care imi amintesc de bunica erau calduroase, este adevarat ca pilote pat sunt potrivite pentru toate anotimpurile anului.

Un alt aspect pozitiv este legatura care exista intre aceste tipuri de paturi si alergiile. Probabil te-ai gandit ca sunt doua lucruri opuse; fiind o persoana cu o piele mai sensibila, calatoria la tara reprezenta, pe langa placere, gandul la tot felul de mancarimi si inrosiri ale pielii. Insa, situatia s-ar fi schimbat cu pilote pat, intrucat acestea sunt concepute dintr-un material care ofera prospetime pe o perioada lunga de timp, fiind antialergice. De asemenea, desi poate parea ciudat, bolnavilor de reumatism si celor suferinzi de probleme articulare, le sunt recomandate pilote pat din lana. Am precizat mai sus ca exista diverse tipuri de pilote, clientii astazi avand o gama variata din care pot alege, si acest lucru este adevarat.

Pot fi sintetice sau naturale, cu exterior de bumbac, lana sau mataste si cu interior din puf de rata. In ziua de azi, cu atat de multe optiuni, oamenii au devenit mai atenti cu produsele pe care le cumpara; probabil este greu ca clientul pretentios sa nu gaseasca pilota care sa se plieze pe gustul si preferintele lui. Totusi, pentru mine, plapumile de la bunica vor avea mereu un farmec aparte, care imi vor aduce aminte de o lume apusa…

No comments:

Post a Comment