Cateva trucuri pentru a fi fresh dimineata

Dimineata poate fi cea mai dificila perioada din zi. In primul rand pentru ca, de cele mai multe ori, suntem pe graba, nu reusim sa luam micul dejun, sa ne pregatim, de aceea, devine totul sufocant si stresant. Prima regula pentru o dimineata echilibrata este un somn sanatos. Somnul nu trebuie ignorat, deoarece el ne asigura fortele pentru intreaga zi. Odihna este deosebit de importanta. Pentru a avea energie intreaga zi, pentru o buna dispozitie, pentru a nu deveni supra obosit spre seara, stresat sau irascibil, trebuie sa-ti oferi cele 7-8 ore de somn. Evident, fiecare are exceptii, cand dormim mai putin, insa, un regim bine pus la punct cu ore fixe de somn este esential pentru santate si pentru activitatea de zi cu zi.

Pentru o dimineata in forta, poti sa faci un dus revigorant. Multi prefera dusul de seara, insa o baie de dimineata te trezeste fara doar si poate, iti da energie si dorinta de a iesi mai repede din casa. Poti opta pentru o crema de dus revigoranta, cu extract de fructe sau flori, in functie de preferinte, pentru a maximiza efectul dusului matinal. Un aspect important de care trebuie sa tii cont dimineata este luarea micului dejun. Deseori, fiind pe graba, uitam sau ignoram micul dejun. Insa, prima masa este foarte importanata, chiar esentiala pentru activitatea din intreaga zi. Activitatea de dimineata pana la amiaza este considerata a fi cea mai productiva, de aceea, trebuie sa ai un mic dejun copios, care sa-ti dea energie si inspiratie pana la pranz. Pentru a economisi din timp, trebuie sa gasesti o reteta de mic dejun savuroasa si rapida. Poti opta pentru o reteta simpla si gustoasa, la care ai nevoie de ingrediente elementare: iaurt simplu, banana si fulgi de ovaz. Amesteci iaurtul (200-250 de grame) cu fulgii de ovaz, adaugi banana pisata sau taiata bucati si lasi sa se hidrateze fulgii de ovaz. Intre timp iti pregatesti lucrurile, te aranjezi. Peste 10 minute poti lua micul dejun. Este o masa copioasa si savuroasa. Este si usoara in acelasi timp, adica nu-ti umpli stomacul, astfel incat sa nu mai ai energie. Se pregateste rapid, de aceea, e numai buna de incercat. Multi opteaza pentru o ceasca de cafea dimineata, astfel isi recapata fortele si se trezesc de-a binelea. Este explicabil stiintific, cafeaua contine cofeina, mareste nivelul adrenalinei, de aceea avem energie. Trebuie sa stii ca cafeaua nu este recomandata spre a fi consumata zilnic, deoarece poate afecta sistemul cardiologic. Poti sa alternezi ceaiul cu cafeaua.

Acum, legat si de ceai, cel in pachetele, chiar daca este consumat de marea majoritate a oamenilor, nu este la fel de natural si sanatos. Modul ideal de a-ti pregati ceaiul ar fi sa faci o infuzie. De unde sa iei plantele necesare? Le poti gasi in supermarket, insa, perfect ar fi sa vizitezi pietile unde vin sa vanda oamenii de la tara. Acolo sigur gasesti diferite ierburi de ceai, incepand cu menta, musetel, floare de trandafir, cregute de pomi si arbusti. O adevarata comoara pentru sanatate si pentru papilele gustative. Nu evita sa-ti pregatesti ceva delicios pentru dimineata, de exemplu o ciocolata care iti place. Ciocolata neagra, consumata in cantitati rationale, iti poate da multa energie si buna dispozitie. Nu iti ignora micile dorinte si placeri pentru a transforma diminetile intr-o etapa placuta a zilei. Invata ce tehnici ti se potrivesc pentru a fi fresh in fiecare dimineata si nu ezita sa le aplici.

No comments:

Post a Comment