Cum se explica multe dintre lucrurile pe care corpul nostru le face zilnic?

Greata, starea de rau in mijloace de transport in miscare. Starea de rau e experimentata de foarte multi oameni atunci cand calatoresc cu nave sau masini. Manifestarile pot debuta cu stari de greata, varsaturi si stare generala proasta. Cauza este discrepanta dintre ce simte persoana afectata de starea de rau si ce vede.

Pe o salupa cu motor, aflata in miscare, corpul uman simte miscare cu ajutorul urechii interne, insa nu vede miscarea daca se afla inauntrul ei, vasul parand ca e nemiscat. Creierul primeste astfel informatii care se bat cap in cap. De aici se declanseaza un mecanism psihologic de aparare, pentru ca o cauza des intalnita a unui conflict de asemenea natura este halucinatia data de otravire. Greata si vomitatul sunt cai firesti prin care corpul incearca sa scape de toxinele fictive care ar afecta persoana.

In timp ce medicamentele si deviceurile electronice pot impiedica starea de rau, o metoda mai usoara de a impiedica aparitia starilor conflictuale din creier este sa privim linia orizontului sau pe fereastra, daca suntem in masina. In acest fel, ochii pot sa confirme ca organismul e in miscare si nu se intampla altceva, iar creierul nu mai primeste informatii eronate, care se bat cap in cap.

No comments:

Post a Comment