Tipuri de meniuri oferite de cele mai populare restaurante nunti

O petrecere reusita este asigurata si de un meniu pe masura, iar petrecerea de nunta trebuie sa se ridice la inaltime intotdeauna. Fiindca nuntile moderne nu prea mai seamana cu cele din trecut, si meniurile oferite de restaurante nunti s-au schimbat.

In privinta intregului meniu de nunta, bucatarii vin cu 5 propuneri pentru petrecerile de nunta moderne.

Meniu fusion

Curentul fusion s-a facut simtit de cativa ani in bucatariile restaurantelor nunti romanesti. Fusion este combinrea mancarurilor traditionale cu mancarurile straine. Un exemplu de meniu fusion combina cu succes mancarea traditionala romaneasca cu mancarea italiana ori chinezeasca.

Meniu vegetarian

Intalnit tot mai des in cadrul nuntilor moderne, aceasta varianta care ii avantajeaza clar pe vegetarieni si pe doamnele care tin la silueta, dar are si un “mic” dezavantaj evident: carnivorii nu vor fi cei mai multumiti oaspeti. Alte variante ale meniurilor vegetariene sunt meniurile lacto-ovo-vegetariene sau raw vegan.
Reprezentantii restaurantelor nunti si ai firmelor de catering recomanda alegerea unui meniu mixt, 50% vegetarian, pentru a satisface toate gusturile.

Meniu a la carte

Meniurile a la carte au fost introduse de catre multe restaurante nunti pentru a veni in ajutorul mirilor. Aceste meniuri le permit invitatilor sa plateasca exact cat si ce vor sa manance, fiind o varianta din ce in ce mai populara.

Bufet suedez

Acest tip de meniu le permite invitatilor sa manance cat vor, ce vor si cand vor. Astfel dispar momentele in care ringul de dans se goleste fiindca toti invitatii servesc masa, fiind evitate si situatiile in care unii oaspeti ar fi dorit sa serveasca masa mai devreme sau mai tarziu.

Meniu arhaic

Maestrii bucatari din restaurante nunti adapteaza retete vechi de zeci sau sute de ani, oferindu-le un aspect modern, pastrand gustul intens al ingredientelor arhaice, gatite in vase traditionale de lut.

Tipul de meniu se alege in functie de tematica petrecerii de nunta; de exemplu, un meniu fusion se potriveste atat unei nunti vintage, cat si unui eveniment casual, in timp ce retetele arhaice fac casa buna cu o nunta traditionala. 

No comments:

Post a Comment