De ce sa externalizam managementul flotei auto

Perioadele de instabilitate financiara se caracterizeaza in primul rand printr-o tendinta a companiilor de a reduce costurile pentru o serie intreaga de servicii, considerate a fi secundare. Reducerea costurilor se poate face si prin externalizarea anumitor servicii absolut necesare companiilor. Prin externalizare se poate obtine un pret mult mai bun decat cel care ar fi fost necesar existentei de sine statatoare a unui departament dedicat in cadrul firmei. Este cazul resurselor umane, este cazul contabilitatii, este cazul publicitatii si a PR-ului si este si cazul managementului flotei auto. Este evident ca in cazul in care aceste servicii sunt contractate de la companii care ofera in mod specific aceste servicii se reduc semnificativ cheltuielile cu salariile, cu logistica, cu chiriile, cu utilitatile, etc.

Companiile de rent a car, cum este rpdrentacar.ro, una dintre companiile de inchirieri care conteaza pe piata de profil din Timisoara, ofera in ultima vreme si servicii de management flota auto. Acest tip de servicii inseamna gestionarea parcurilor auto ale companiilor cu care se incheie contracte, de la servicii ce tin de legislatie si administratie si pana la incheierea de asigurari, servicii de intretinere si reparatii, uneori si call center si asistenta rutiera sau serviciul de masina la schimb, in cazul indisponibilitatii temporare a unui autovehicul. De asemenea, managementul flotei cuprinde si consiliere, dar si discutii si negocieri cu eventuali furnizori in cazul in care se doreste extinderea flotei cu un numar de autovehicule noi, inmatriculari sau radieri.

In acest fel companiile care incheie astfel de contracte de management al flotei se pot concentra pe domeniul lor principal de business, stiind in acelasi timp ca parcul lor auto este in siguranta, ca nu vor exista situatii in care politele de asigurari sa expire, ca nu vor exista probleme legate de revizii neefectuate sau de avarii serioase care sa nu fie rezolvate.


No comments:

Post a Comment