Drumul Damascului

Sub numele de Saul, viitorul apostol Pavel (Paul) era un prigonitor a1 ucenicilor Domnului. El se duce la arhiereul de Ierusalim cerandu-i scrisori de reprezentare la Damasc, catre sinagogi, in sensul ca, daca va gasi credinciosi intru Iisus Hristos "sa-i aduca legati".

Insa la capatul calatoriei va fi alt om. "Si mergand s-a apropiat de Damasc, si fara de veste straluci ca un fulger imprejurul lui o lumina din cer. Si cazand la pamant, auzi un glas zicandu-i: Saule, Saule, pentru ce ma urmaresti?" Insotitorii sai raman incremeniti de uimire auzind glasul si nevazand pe nimeni.
Saul isi simte fiinta cutremurata: "Si Saul se scula de jos, si deschizandu-i-se ochii nu vedea nimic; si ducandu-1 de mana, il adusera la Damasc. Si trei zile a fost fara vedere, si nu manca, nici nu bau". Anania, un ucenic al DomnuIui, primeste veste sa-1 izbaveasea pe Saul de nestiinta si ratacire: "Frate Saule, Domnul m-a trimis, Iisus, care ti se arata in calea pe care veneai, pentru ca iar sa vezi, si sa fii umplut de duh sfant. Si indata cazura de la ochii lui ca niste solzi si iar vazu si sculandu-se fu botezat.

Drumul Damascului este formula pentru revelatii esentiale in masura sa schimbe destine.

No comments:

Post a Comment