Combinele frigorifice – congelare sau no-frost?

Desi poate parea un subiect banal, alegerea unui electrocasnic pentru bucatarie a suscitat nu o data discutii si controverse. Mai ales daca vorbim despre trecerea de la un electrocasnic vechi la unul modern, cu functii noi si de la care avem asteptari mai mari. Electrocasnicele pentru racit in mod deosebit pun probleme, iar daca ar fi sa alegem, de pilda, o combina frigorifica la rombiz.ro ar fi cazul sa luam decizia in cunostinta de cauza.

Stim cu totii cum arata un aparat de racit de tip combina, modelul clasic este arhi-cunoscut si prezent de multi ani in bucatariile romanilor. Este practic un frigider de dimensiuni mai mari, atat ca inaltime cat si ca latime, dar si cu volum mai mare, cu doua usi, care are congelatorul in partea inferioara si frigiderul propriu zis in partea superioara. Pana aici nimic nou sau complicat. Insa cum alegem o combina in functie de sistemul de congelare al acesteia? Combinele frigorifice clasice beneficiaza de decongelare automata in partea de frigider si de decongelare manuala pentru congelator, ceea ce inseamna ca periodic va trebui efectuata decongelarea pentru ca aparatul sa functioneze optim. Combinele no-frost, o aparitie mai recenta, nu necesita decongelare, ceea ce inseamna economie de timp. Produsele sunt racite prin intermediul curentilor de aer recirculati, ceea ce face ca nici macar in congelator sa nu se formeze gheata, iar alimentele sa nu se lipeasa intre ele. De asemenea, unele dintre modelele no-frost de ultima generatie sunt dotate cu senzori care nu dau voie alimentelor sa se deshidrateze, un minus sesizat la primele frigidere echipate cu sistem no-frost.

Asadar, alegeti cu atentie daca sunteti interesat de acest sistem. E drept ca pretul unui astfel de electrocasnic este mai mare la fel ca si consumul de energie eectrica, insa este un produs mai simplu de utilizat, mai eficient si mai practic. Exista de asemenea si combine care imbina sistemul no-frost cu decongelarea automata. Si acestea sunt foarte simplu de folosit, pentru ca practic nu necesita timp, in congelator nu se formeaza gheata datorita tehnologiei no-frost, iar frigiderul se dezgheata automat la intervale regulate.

1 comment:

  1. Foarte bun articolul si foarte util. Pentru mine cel mai important criteriu este durata de viata a combinei frigorifice. Am gasit si eu cateva modele de combine frigorifice ieftine si am fost multumit de ele. Cele de marca sunt mai ok, dar putin cam scumpe pentru buzunarul meu, de aceea am cautat mai ieftine.

    ReplyDelete