Cum se poate trata o carie la o clinica stomatologie?

Nu tine cont de varsta, de statut social, de cat de destept sau cat de multa cultura generala ai. Caria dentara ataca pe oricine, de la copii la adulti si batrani si isi face de cap indiferent cat de mult ne-am dori sa nu se intample. Este o afectiune comuna, un proces infectios cronic, care are o evolutie greu de prezis si se poate manifesta in mai multe moduri. Cauzele aparitiei carieri sunt placa bacteriana in exces, calitatea scazuta a tesuturilor dure si alimentatia plina de zaharuri si diverse tipuri de bauturi care ataca smaltul dintilor.

Primele semne ca te-ai ales cu o carie apar inainte de vizita la clinica stomatologie si se manifesta prin niste pete ce apar pe dinti, de culoare mai inchisa decat cea a coroanei. Aceste semne pot fi interpretate doar de medicul stomatolog, de aceea vizitele permanente, la cateva luni, la cabinet, sunt recomandate. Odata depistata o carie care a inaintat si chiar e dureroasa uneori, cand bem ceva acidulat, rece, mancam ceva foarte dulce, stomatologul dvs. de la clinica stomatologie preferata va izola locul dimprejurul dintelui afectat cu diverse tampoane, apoi va sparge smaltul in zona afectata cu turbina, pentru a indeparta tesutul alterat. Inainte de aceasta actiune, daca pacientul doreste, se poate realiza si o anestezie usoara pentru un plus de confort. Imediat ce smaltul a fost depasit si se ajunge la dentinta intervine si durerea, care nu va exista daca se face o anestezie. Se trece mai apoi la indepartarea tesutului cu probleme, se dezinfecteaza zona si se toaleteaza cavitatea.

Obturatia de baza si aplicarea unui strat de ciment dentar sunt pasi firesti care urmeaza etapelor de mai sus. La final are loc obturatia definitiva cu materiale fizionomice compozite sau cu amalgam. Plomba sau obturatia astfel realizata se finiseaza si lustruieste. Pacientul nu va avea voie sa bea sau sa manance doua sau trei ore, dupa care isi poate relua rutina alimentara normala.

No comments:

Post a Comment