Casa construita versus casa cumparata

O casa este cu siguranta cea mai importanta investitie din viata unei persoane si astfel o decizie care va trebui cantarita cu atentie. Fiecare dintre noi avem, legat de casa visurilor, dorinte legate de pret, locatie, aspect, toate acestea devenind la momentul demararii proiectului decizii importante de luat.

Prima si cea mai importanta decizie va fi cu siguranta cea in care va trebui sa hotaram daca ne dorim o casa gata construita sau o casa pe care sa o ridicam de la zero. Fiecare dintre variante are avantajele si dezavantajele sale. Bugetul este, desigur, cel care joaca rolul cel mai important. Pentru multi dintre cei care isi doresc o casa, bugetul personal nu exista deloc si atunci singura solutie este un credit ipotecar sau un credit Prima Casa. Pentru acestia iese din discutie varianta construirii casei pentru ca va fi obligatoriu ca proprietatea sa constituie si garantie pentru creditor. Insa pentru persoane care dispun de bani cash, constituiti in bugetul necesar pentru o casa, problema costurilor se pune ca optiune intre o casa construita si una ridicata in regie proprie cu o firma de constructii. Din acest punct de vedere recomandarea este simpla: faceti o research pentru preturile caselor din zona dorita si apoi o analiza pentru preturi constructii case.

Asigurati-va ca includeti in calculele de construire si materialele dar si pretul terenului si apoi toate celelalte costuri legate de racordari la utilitati, avize si aprobari, taxe, proiect arhitectura etc si asa veti obtine pretul final al constructiei. La capitolul timp si confort, fara indoiala, varianta salvatoare aeste aceea de a cumpara o casa gata construita. La capitolul asteptari versus realitate probabil ca varianta cea mai buna va fi aceea de a duce la indeplinire propriul proiect pentru ca astfel veti fi siguri ca tot ce v-ati dorit de la casa pentru o viata intreaga va deveni realitate.

La capitolul calitate si siguranta, casa construita are de partea sa toate avantajele, pentru ca o casa cumparata poate ascunde multe vicii legate de materialele de constructii sau de tehnica folosita si nu poate oferi siguranta deplina.

No comments:

Post a Comment