Tu cat de influent/at esti?

Unii oameni se nasc lideri, altii se nasc sa fie condusi. Nu e nimic rau in a avea instinct de lider si un caracter tare, majoritatea au nevoie de un om care sa ii ajute, sa ii sustina. Multa vreme am crezut ca sunt un om condus, insa ultimele experiente m-au facut sa cred ca doar am lucrat foarte mult timp sub acoperire.

Multi sunt facuti sa fie turma, putini sunt facuti sa fie oaia neagra. Atunci cand te confrunti cu anumite probleme insa iti dai seama ce fel de om esti, cat esti de influentat sau cat de mult poti sa influetezi tu, cat de mult poti sa lasi de la tine sau cat de putin poti sa inghiti numai pentru ca pur si simplu nu poti sa accepti ideea de a fi consud, de a ti se spune ce sa faci.

Se zice ca cei nascuti lideri mor lideri, insa unii nu au sansa de a se simti pe deplin liberi la locul lor de munca niciodata si in nici un caz sa isi reliefeze calitatile.

Insa in viata nu conteaza cat de mult arati celor din jur felul in care ii influentezi ci cat de mult iti lasi amprenta asupra vietii lor. Sunt oameni care nici macar nu e nevoie sa ne vorbeasca prea mult si deja parca nea-u schimbat felul de a gandi sau de a ne purta, prin simpla lor prezenta, prin simplul lor fel de a fi. Ne fac intr-o secunda sa ne schimbam radical, deci ne influenteaza. Bine, aici e vorba si de gusturi, de principii, de mai multe situatii.

Totusi unii oameni mai slabi pot sa isi schimbe chiar si hainele numai pentru ca s-au lasat influentati si uita de preferintele de top. Desigur fiecare avem un anumit grad de influenta in ceea ce inseamna modificarile sugerate involuntar de mediul exterior.

De exemplu eu ma las foarte usor influentata atunci cand vine vorba de haine. Dar e si singurul lucru. Asta pentru ca nu ma simt prea confortabil in anumite lucruri si din cauza ca nu sunt sigura pe mine aleg sa accept parerile celor din jur, sau chiar sa ii ascult pe altii decat pe mine insumi. Nu de putine ori mi s-a intamplat din cauza indeciziei sa ma las influentata. Trebuie insa sa tinem seama si de faptul ca oamenii nu aleg intotdeauna ce e mai bun pentru noi ci ce e mai bun pentur ei si din pacate aceste ganduri nu pot fi similare. Aceste lucruri parca sunt fleacuri altele sunt mai importante...

Insa nu trebuie sa lasi niciodata pe cineva sa te influenteze intr-o decizie prea importanta pentru tine. Cere sfaturi de la oameni care stii ca le pasa de tine si incearca sa pui totul in balanta. La final va iesi ceva mai bun decat atunci cand te lasi 100% influentat.

No comments:

Post a Comment