Hidrofoarele de adancime – solutia ideala pentru puturi si fantani

Locuintele care nu sunt racordate la reteaua publica de apa au ca sursa de alimentare cu apa puturile de apa sapate in propria curte. Insa, pentru ca apa din put sa poata ajunge in instalatia sanitara care deserveste locuinta este nevoie de anumite echipamente speciale. Primul si cel mai important care face posibila alimentarea cu apa este pompa submersibila pentru alimentare. In acest sens, pompele se impart in functie de adancimea la care este sapat putul sau fantana.

Astfel, exista sisteme de alimentare pentru o adancime mai mare de opt sau noua metri si sisteme de alimentare pentru adancimi mai mici de opt metri. Pentru adancimi de peste opt metri se pot instala hidrofoare de adancime, pompe submersibile cu tablou de comanda sau pompe submersibile cu presostat folosite in sistem de hidrofor. Pentru adancimi mai mici de opt metri se poate recurge la un hidrofor de suprafata, autoamorsant sau la o pompa de suprafata.

Indiferent ca vorbim despre adancimi mai mari sau mai mici de opt metri, cel care trebuie sa gaseasca cea mai buna varianta pentru instalatia de apa este instalatorul.  La shop-einstal.ro oferta de hidrofoare de adancime cuprinde hidrofoare cu adancime de aspiratie de 30 de metri, la preturi foarte bune. Hidrofoarele cu dubla aspiratie se pot utiliza pentru sisteme de alimentare cu apa  care absorb apa din puturi si fantani. Un astfel de sistem hidrofor contine o pompa autoamorsanta de suprafata , un vas de expansiune cu capacitati diferite (are rol de stocare a apei, reducand frecventa cu care porneste pompa si protejand- o astfel), un presostat (regleaza presiunea la care porneste si la care se opreste hidroforul), manometru, racorduri si un ejector, iar avantajul sau principal este acela ca permite ca apa sa fie absorbita chiar daca sistemul de absorbtie are bule de aer sau pierderi.

No comments:

Post a Comment