Invitatii personalizate sau clasice pentru botez?

Botezul este ceremonia religioasa care marcheaza intrarea in Biserica Ortodoxa (dar sigur ca putem vorbi si depre Biserica Catolica, sau despre cea Protestanta) a unui nou nascut. Ceremonia religioasa isi are originile in botezul primit de Iisus prin Sfantul Ioan Botezatorul in apele Iordanului. Prin ceremonia religioasa, parintii marcheaza dorinta de a creste un copil in religia crestina.
Pe de alta parte, botezul este si o ocazie foarte buna de a prezenta copilul in mod oficial celor dragi si apropiati familiei.

Primul pas in acest sens se face prin trimiterea catre cei pe care ni-i dorim alaturi a unei invitatii de botez. Inainte de a alege o invitatie de botez din suita de modele foarte interesante de la invitatiioriginale.ro, ar fi bine sa va ganditi daca va doriti o invitatie personalizata cu o imagine a copilului sau una neutra. Avantajul unei invitatii personalizate este ca ofera o prima imagine a micutului pentru cei care nu l-au cunoscut deja intr-un cadru restrans (la maternitate sau cu ocazia unei vizite in casa familiei). De asemenea, o invitatie personalizata este o amintire frumoasa care va trezi emotii si peste ani, privind in urma la imaginea celui mic.
Varianta mai traditionala a unei invitatii pentru botez este cea imprimata si considerata mai eleganta. Daca exista un buget mai amplu, si pentru decorarea cu flori a salii unde va avea loc evenimentul, este indicat ca in acest caz stilul invitatiei sa se regaseasca in stilul general al petrecerii, mai ales daca se alege o tema cromatica sau un motiv floral anume.

Indiferent daca se opteaza pentru o invitatie personalizata sau pentru una cu un model fie el clasic sau mai modern, invitatia de botez ramane o frumoasa amintire atat pentru invitati cat mai ales pentru parinti. Aceasta invitatie va ramane in cutia cu amintiri a micutului, pastrata cu grija de parinti, sau poate chiar decora camera copilului.

No comments:

Post a Comment