Recorduri pe care nimeni nu se grabeste sa le doboare (II)

1. Cel mai greu om-La 12 ani, americanul Jon Brower Minnoch cantearea 135 de kilograme. In 1978 el ajunsese sa cantareasca 635 de kilograme. Ajuns in spital, Jon a stabilit un nou record-cea mai mare diferenta de greutate dintre soti-a cunoscut-o pe Jeannette, o femeie care cantarea doar 50 de kilograme. Pana in 1980, el a stabilit si un alt record-a slabit 419 kilograme, cea mai mare scadere in greutate inregistrata vreodata.
2. Cei mai prolifici parinti-Cu totii cred ca am auzit de familia Duggar din Arkansas care are 19 copii si despre care s-a facut chiar si un show tv. Insa undeva in secolul al XVIII-lea, Feodor Vassilyev din Moscova si cele doua sotii ale sale au devenit parintii a: 22 „seturi” de gemeni, 9 seturi de tripleti si 4 seturi de cvadripleti, in total 87 de copii! Fecunditatea sa a venit faimoasa si a ajuns pana intr-acolo incat a fost chemat la St. Petersburg de insasi imparateasca Caterina II, pentru a-l cunoaste personal. Prima sotie a lui Feodor a devenit cea mai „prolifica” mama din lume, indurand 27 de sarcini si 69 de nasteri. A doua sotie a indurat „doar” opt sarcini si 18 nasteri…
3. Cea mai mare distanta la care a fost aruncat un om de catre o tornada si a supravietuit-In varsta de doar 19 ani, Matt Suter a fost surprins de o tornada care se apropiase de Missouri, orasul sau natal, pe cand se afla in rulota bunicii sale. La un moment dat, tornada a rupt peretii rulotei si la „supt” pe Matt aruncandu-l la 398.37 de metri distanta-cam cat patru terenuri de fotbal, pe un camp. Ca prin minune a supravietuit, la fel si bunicii sai. Recordul sau nu este unic. In 1999, un bebelus din Oklahoma a fost aruncat de o tornada la 30 de metri de locul unde il prinsese furia vantului. Si el a supravietuit. In fine, in 1955, o fetita si poneiul sau au scapat nevatamati dupa ce au fost aruncati de o tornada la 300 de metri distanta de locul unde se aflau cand i-a suprins tornada.

No comments:

Post a Comment