Gradini alpine sau stancarii

Daca sunteti proprietarii unei case cu siguranta va doriti ca si exteriorul casei, gradina, spatiile verzi, sa fie la fel de incantatoare ca si interioarul casei dumneavoastra. Pentru amenajare spatii verzi, firma Eco Garden Construct va este de mare ajutor deoarece va pune la dispozitie o gama de servicii ca: idei amenajare spatii verzi, gazon de cea mai buna calitate, gazon rulouri, stancarii, sisteme de itigatii, sisteme de iluminat, si multe altele, precum si mentenanta tuturor acestora, pentru ca dumneavoastra si gradina dumneavoastra sa va bucurati de o calitate superioara a produselor sau lucrarilor.

Pentru a ii oferi gradinii dumneavoastra o infatisare cat mai frumoasa si mai exotica, pe langa arbori, arbusti si o gama larga de plante, Eco Garden va poate sugera folosirea stancariilor ca elemente arhitecturale. Aceste stancarii sau rocarii, sunt alcatuite din piatra naturala, lucru care le va permite sa se incadreze foarte usor in orice decor, si vor ajuta la punerea in evidenta a cadrului vegetal. Aceaste stancarii mai poarta si denumirea de alpinarii sau daca fac parte dintr-o gradina, aceasta din urma se va numi gradina alpina.

Va puteti imagina ca denumirea de "gradina alpina" nu este intamplatoare ci se refera la faptul ca acest gen de gradina te duce cu gandul la munti si stanci, la un peisaj montan, plin de verdeata, unde poti respira un aer curat si te poti bucura de imprejurimi. Aceasta ramura din peisagistica, isi propune reproducerea unui peisaj montan, la o scara mult mai mica. Pentru a arata cat mai natural, aceste stancarii sunt pozitionate in mod inegal, masele stancoase fiind insotite de inegalitatea reliefului si de plante specifice tipului de piatra utilizat. In cazul in care dispuneti de o suprafata a gradinii mai mare, se poate opta pentru o alpinarie care sa cuprinda mai multe elemente ce o pun in valoare. In acest caz in peisaj se pot incorpora mici coline si vai, un mic izvor sau o cadere de apa care sa se continue printr-un paraias, apa putand fi recirculata prin pompare.

In cadrul unei gradini alpine sunt indicate poteci in trepte, poteci in serpentina sau alei inguste, toate fiind confectionate din lespezi necioplite sau criblura din acelasi tip de roca. Este de retinut faptul ca peisajul din gradina va fi in perfecta armonie cu restul peisajului arhitectural, lucru garantat de echipa de specialisti Eco Garden Construct, echipa formata din personal calificat, cu o vasta experienta in peisagistica si design gradini.

No comments:

Post a Comment